Odunpazarı Kent Konseyi’nin davetlisi olarak Eskişehir’de bir seminere katılan Milliyetçi Hareket eski milletvekili Sinan Oğan, Ak Partililere meydan okudu. Oğan, “Bir açık oturumda sorularımı yanıtlayın, bizi madara edin. Hodri meydan” dedi.
Odunpazarı Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye katılan MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, Referandum öncesi neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı. Oğan söyleşide TV programlarının kendilerine kapalı olduğundan dert yandı. Oğan AK Partililere seslenerek, “Yüreğiniz varsa karşımıza çıkın, sorularımızı yanıtlayın. Size meydan okuyorum. Gelin bizi açık oturumda madara edin. Başkanlığın olumlu bir yanını gösterin, sizin için evet turuna çıkayım” diye konuştu.
Sonucu milliyetçiler belirleyecek
Söyleşide hayır demenin neden gerekli olduğunu madde madde anlatan Sinan Oğan’ın konuşmasının satırbaşları ise şöyle: “Yeni bir sistem getirmek yerine Türkiye’nin asıl meselelerine eğilmemiz gerekiyor. Yeni bir anayasayı alelacele gündeme getirdiler, bunun yerine tüm sivil toplum kuruluşları, barolar, odalar bunlarla tartışılması gerekirdi. Gelin bu konuyu gündemden çıkaralım, Türkiye’nin asıl meselelerine bakalım diyenler terörist ilan ediliyor. Sonucu Türk Milliyetçileri belirleyecektir. Başkanlık sistemi nerelerde var? Yıllardır kapısında beklediğimiz Avrupa ülkelerinde de bunun bir örneğini göremiyoruz. Güney Kıbrıs’ta var. Onu da biz devletten saymıyoruz. Bu sistemin doğrusu bir tek Amerika Birleşik Devletleri’nde var, o da en başında uygulamaya alınan bir sistem. Buradaki sistemde en son televizyon programları seçmenin kararını belirler. Bizde ise devlet televizyonunda, sabah bir bakanın konuşması, öğlen Sayın Binali Yıldırım’ın konuşması, akşam ise Sayın Erdoğan’ın konuşması ardından bir saat de canlı yayın izliyoruz. Bize sıra gelmiyor, bırakın bizi ana muhalefet partisine sıra gelmiyor. Bakınız padişahlıkta bile kurallar kaideler vardır. Kadıların verdiği hükmü sorgulamaz bile padişah.
Bu kadar yetki beni bile bozar
Pek çok ili ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz şu, anketlerde okumuş kentlerde hayır oyu çıktığını görüyoruz. Eskişehir’in de yüzde 70’inin hayır diyeceğini biliyorum. Buradan AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, bu sistem darbecilere zemin hazırlar. FETÖ konusunda kandırıldık diyorsunuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizi kandırıyor. Bu sistemde keyfe göre başkanlık yapılır. Size şunu söyleyeyim, bu kadar yetki beni bile bozar. Hepimiz insanız vallahi de billahi de bozar. Bırakın bu başkanlık sistemini, gelin var olan sistemimizi onaralım. Hodri meydan yüreğiniz varsa karşımıza çıkın, sorularımızı yanıtlayın. Size meydan okuyorum. Gelin bizi açık oturumda madara edin. Başkanlığın olumlu bir yanını gösterin, sizin için evet turuna çıkayım.”
 
Türkeş yaşasa hayır derdi
Seminere katılan Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş ise yaptığı konuşmada, “Babam hayatta olsaydı, başkanlık sitemini kabul etmezdi. Bu sistem babamın ilkelerine karşı bir kere. Şimdiki partililerin yaptıklarını kabullenmezdi” diye konuştu.
 
Seminere, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Eski Devlet Bakanı İ. Yaşar Dedelek, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 
Editör: TE Bilişim