CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin AKP hükümeti tarafından getirildiği noktanın içler acısı olduğunu söyleyen Usluer, " Bu güzel günü keşke keyifle kutlayabilseydik" dedi.
 
Mecliste Milli Eğitim Komisyonunda CHP'nin sözcüsü olan Usluer, vekil olduğu günden itibaren öğretmenlerin sorunları olduğunu ve her gün halinden yakınan öğretmenlerin telefonla, elektronik postayla ve bizzat meclise gelerek kendilerine ulaştığını ifade etti. Kendi vekilliğinden önce de eğitimde bir türlü dikiş tutturulamadığını, AKP hükümetleri süresince değişen her bakanın kendine göre bir sistem getirmeye çalıştığını söyleyen Usluer, bütün bu değişikliklerin ceremesini de öğretmen ve öğrencilerin çektiğini dile getirdi.
HAKSIZLIĞIN UCU BUCAĞI YOK
Usluer, "Böyle kutsal bir mesleğin geldiği noktayı görünce üzülüyor insan. Biz o insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz. Onların itibarını zedeleyenler bilsin ki bu ülkenin öğretmenleri yalnız değildir! Binlerce Eğitim-Sen'li öğretmen yok yere görevinden alındılar, ihraç edildiler. FETÖ ile mücadele adı altında cadı avına dönüşen bir sürece girdik ve bu süreçte en çok zararı öğretmenlerimiz gördü. Haksızlıkların ucu bucağı yok! Siz bu toplumun  geleceğini inşa eden insanları huzursuz ederseniz bütün geleceğinizi huzursuz edersiniz. Biz CHP olarak öğretmenlerimizin yanındayız. Her şeye rağmen öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. "
 
Editör: TE Bilişim