Türk İş, Birleşik Kamu İş, CHP, MHP, Vatan Partisi, ADD, ÇYDD, TGB ve diğer sivil toplum örgütlerinin önderliğinde 1 Mayıs Kutlaması önce Şehitliğe çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.
Şehit mezarlarına konulan karanfillerden sonra sendika ve sivil toplum örgüt yöneticileri kitlenin buluştuğu Hamamyolu Saatli Parka gitti.  Daha sonra Odunpazarı Meydanı gidildi. Yürüyüşe CHP Eskişehir milletvekileri Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel de katıldı.
Türk İş İl Temsilcisi Necat Kılıç, 1 Mayıs’ın emek mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, işçilerin, emekçilerin 8 saatlik işgücünü, sendika, sigorta, haftalık, yıllık izin, kıdem tazminatı vb bugün sahip oldukları pek çok hakkın kapitalist patronlara karşı çetin mücadelelerle kazanıldığını söyledi.
Kılıç şöyle konuştu: “Dünya işçi sınıfı ve ezilen halklar, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı alanlarda kutlarken, ülkemizde ise teröre ve bölücülüğe karşı mücadele devam ettiğini vurgulayan Kılıç şunları söyledi: 
“Birliğimiz ve bütünlüğümüz için tehdit olmaya devam ediyor.  Emekçiler olarak bugün 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamak isterdik ancak yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz çocuklarımızın acısı bunu yapmamıza engel oluyor. Türkiye’yi yönetenler bugün küresel sermaye ve kapitalizmi savunanlarla birlikte hareket ediyor. Bunun sonucunda çalışanların aleyhine yasal düzenlemeler getirerek, yeni kölelik düzeni getirmeye çalışmaktadırlar. Biz emekçiler, özel istihdam büroları, Kiralık işçilik, İşsizliğe, eşitsizliğe, Geçici ve taşeron işçiliğe, grev yasaklarına, kadın erkek eşitsizliğine dur demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız.
Büyük önder Atatürk’ü Türk halkının gönlünden silmeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklar. Emeğin çıkarının savaşta değil, barışta olduğunu biliyoruz. Savaşta yana hiçbir politikaya onay vermeyeceğimizi haykırıyoruz”
Odunpazarı Meydanı’nda bir süre katılanların bazılarının halay çektiği görüldü.
 
Editör: TE Bilişim