Yıllarca Kültür Müdürlüğü tarafından müze olarak kullanılan daha sonra Burhan Sakallı döneminde ‘Osmanlı yemeklerinin verildiği bir lokantaya’ dönüştürülen Osmanlı Evi yeniden canlandırılacak.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Böyle yerlerin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şehir dışından gelen yerli turistler binaya dışarıdan bakıp gidiyorlar. 2 yıldır burası kapalı halinde. Belediye olarak bazı hizmet binaları için yer tutuyoruz, kira veriyoruz. Biz burayı değerlendiriyoruz. Öncelikle Kara Kamil İletişim Merkezi’ni buraya taşıdık. Çalışanlar burada rahatça çalışıyorlar” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt için, Osmanlı Evi’nde ‘çalışma odası’ hazırlandı. Şehir dışından gelen konuklarını burada ağırlayacağını belirten Kurt, “Hem bu insanları burayı tanıtmak, hem de bazı günler çalışmalarımı burada sürdüreceğim. Başka bir oda toplantı salonu olarak kullanacağız. Büyük salonda sergi salonu olarak düşünüyoruz. Yani burada sergi açılabilir. Cumartesi Pazar günü burası açık olacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim