DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Tabip Odası emek ve halk karşıtı politikalara oy vermeyecek.

Platform adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, emekten, eşitlikten, sosyal devletten, barıştan yana partilere oy vereceklerini söyledi.

Türkiye’de seçim süreçlerinin içerikli ve ilkeli yürümesi en önemli temennileri olduğunu vurgulayan Demir, kişiler üzerinden, kamplaştırıcı ve değerlerin sömürüsü üzerinden yapılacak bir çalışmayı da doğru bulmadıklarını söyledi.

Serkan Demir, “400 vekil siparişi veren, farklı inanan veya düşünen kesimleri kutuplaştırıp sandığı kutsayıp demokrasinin diğer kanallarını açma konusunda baskıcı davranan, 12 Eylül darbesinin getirilerini kendi lehine kullanan, yüzde 10 seçim barajını Türkiye siyasetinde prangaya dönüştüren, sendika-demokratik kitle örgütü-oda-muhalefet partilerini yok sayan, buna rağmen ‘Milli İrade’ vurgusu yapan anlayış, ne demokratiktir ne de milli iraden yanadır” dedi.

Nasıl bir ülkede yaşamak istediklerini bildiklerini belirten Serkan Demir şunları söyledi.

“Emekten, eşitlikten, sosyal devletten, barıştan yana partilere oy vereceğiz. Ama kimlere oy vermeyeceğimizi ise çok iyi biliyoruz. Manevi değerleri sömüren, Türk tipi başkanlık dayatan, yolsuzluklara karışan, hukuk sistemini iyice alt üst eden, ülkeyi açık cezaevine çevirmeyi hedefleyen, kadını eve hapseden ve kadı cinayetlerine seyirci kalan, doğanın tahribatına göz yuman, nükleer enerjiyi topluma dayatan, her alanda yandaşlığın kitabını yazan, saraylarda yaşayıp lüks uçak ve gemilerde saltanat süren, Sayıştay denetiminden kaçan anlayışa oy vermeyeceğimizi kamuoyuna ifade etmek istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim