Özdilek alışveriş Merkezi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle hem haklarını öğrendiler hem de boyaları ile haklarını anlattılar.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, çocuk hakları konulu bilgilendirme broşürlerini Özdilek alış veriş merkezi müşterilerine dağıttılar. Boyama atölyesinde ise öğrenciler ve alış veriş merkezi için gelen çocuklarla birlikte çalıştılar.

Özdilek’teki Çocuk Hakları etkiliğinde çocuklara ve ailelere çocuk hakları anlatılarak; “Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gereken bir konudur. Bugün, dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı ve büyüyerek, müdahale edilmesi daha zor bir şekilde yer almaktadır. Uluslararası Af Örgütü'nün belirttiğine göre; az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, emek sömürüsü, pornografi, şiddet, yasa dışılık gibi olumsuz etkenlerin dahilinde, çocuk hakları ihlalleri daha büyük boyutlarda” olduğu vurgulandı. 

Editör: TE Bilişim