DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, basının çağdaş ve gelişmiş toplumların en vazgeçilmez iletişim aracı olduğunu söyledi.

Haberin hayatın kendisi, insanların, hayatı ve olayları yorumlayabilmesi için basının en yaşamsal maretyal olduğunu vurgulayan Tambova, “Ancak ülkemizde, basın ve gazetecilik gibi evrensel değerler içeren ve önemsenmesi gereken bu günde de, bayram coşkusundan oldukça uzaktayız.  Hala cezaevlerimiz, yüzlerce tutuklu gazeteciyle doluyken ve basına 1800’lü yıllardan bile daha fazla sansür uygulanırken, pek çok basın mensubumuz, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle terörist olarak damgalanmışken, bugün bayram kutlamak ne kadar anlamlı olur” dedi.

Kişiler arası bireysel iletişimin önemi ve bu iletişimden hareketle toplumların ve sosyal hayatın şekillenmesinde basının rolünün yadsınamayacağını ifade eden Tambova şunları söyledi.

“Özgür basın, özgür ve bilinçli toplumlar yaratır. Anayasamızda, basın hürdür sansür edilemez ibaresi bulunmakla birlikte, basına uygulanan bu örtülü sansür ile aslında anayasaya aykırı hareket edilmekte ve vatandaşlar olarak bizlerin, yine anayasa da belirtilen, haber alma özgürlüğü hakkımız, anayasal güvenceye alınmış olmakla birlikte büyük ölçüde ihlal edilmektedir.”

DSP Genel Başkanı Dilara Tambova, gazetecilerin bayramını kutlayarak Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle birlikte pasta kesti.

Editör: TE Bilişim