DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın düşündüğü promosyon parasının 3 yıl için 26,5, yıllık 9 lira olduğunu söyledi.
Bakanın bu rakamları söylerken ‘Bu akşamdan sabaha olmaz’ diyerek sabırla beklenmesini söylediğini belirten Başaraner, “ Bakanın tüm emeklilere verdiği maaş tutarını tüm emeklilere böldüğümüzde  ortalama emekli maaşı 833 TL çıkar. Asgari ücretin 1.300 Türk Lirası açlık sınırın 1.497 TL olduğu bir ortamda emeklilerin hangi şartlarda yaşadığı ortadır. İşte bakanın bu gerçek tabloyu görmesi gerekir. Vermeyi düşündüğü yıllık 9 TL emeklinin hangi derdine çare olacaktır” dedi.
Bankaların maaşları öderken kendilerini müşteri olarak gördüğü ve para kazandıklarını belirterek Bakana seslenen Disk Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner şunları söyledi:
“Biz bundan pay istiyoruz. Bankaların sözcülüğünü bırak, senden önceki bakanlar, emeklilere promosyon ödeme sözü verdiler. Bu sözün gereğini yapmalısın. Bunun için bakanlığa bağlı, SGK başkanlığının bankalarla yaptığı emekli maaşı ödeme protokolüne madde koydurmasını ve milyonlarca emeklinin promosyon almasını sağlamalısın. Unutma ki; ‘Promosyon lütfu değil haktır’ derhal ödenmelidir.”
 

 
Editör: TE Bilişim