TMMOB Eskişehir İKK Sekreteri Neşet Aykanat,  TMMOB’nin, Anayasa değişikliği referandumu konusunda aldığı Hayır kararını protesto etmek bahanesiyle bazı Bakanlıklar ve TEDAŞ gibi müdürlüklerde idareciler tarafından organize edilip bazı meslektaşları zorla getirildiğini öne sürdü. 22 Mart 2017 Çarşamba günü TMMOB’ye yönelik provokatif bir eylem gerçekleştirildiğini belirten TMMOB İl Koordinasyon  Kurulu adına açıklama yapan TMMOB Eskişehir İKK Sekreteri Neşet Aykanat,  TMMOB’nin, Anayasa değişikliği referandumu konusunda aldığı Hayır kararını protesto etmek bahanesiyle bazı Bakanlıklar ve TEDAŞ gibi müdürlüklerde idareciler tarafından organize edilip bazı meslektaşlarıN zorla getirildiğini öne sürdü.
TMMOB önünde yapılmak istenen provokasyonun sahiplerinin ortada olduğunu belirten Aykanat, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımız bazı müdürlerin tehditler ile yaptığı çağrılara prim vermemiştir. Ayrıca , TMMOB tarafından bir çağrı yapılmamasına rağmen provokasyon haberini alan meslektaşlarımız Birlik binamız önüne gelerek gerçekleştirilmek istenen provokasyona izin vermemiştir. Birlik binamız önünde gerçekleştirilmek istenen provokasyonu şiddetle kınıyoruz” dedi.
TMMOB’nin aklın ve bilimin yolunda ilerlediğini, diz çökmeyeceğini, teslim olmayacağını vurgulayan Neşet Aykanat, gerçekleri halka anlatmaya devam edeceklerini ve asli vazifesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Neden, Hayır diyeceklerini anlatan TMMOB İKK Sekreteri Neşet Aykanat şunları söyledi:
“Bizler, bu ülkenin aydınlık geleceği için ülkemize, halkımıza, laikliğe, cumhuriyete, yaşam alanlarımıza, yer altı ve yerüstü kaynaklarımıza, mesleğimize, meslektaşlarımıza, meslek alanlarımıza ve meslek örgütlerimize sahip çıkacak, tüm bu baskı rejimine Hayır diyeceğiz.
Yargının bir kişiye bağımlı hale getirilmesine, yer altı ve yerüstü zenginliklerimizin talan edilmesine, yaşam alanlarımızın peşkeş çekilmesine, limanlarımızın, fabrikalarımızın, tesislerimizin yok edilmesine karşı çıkacağız, Hayır’ı dalga dalga büyüteceğiz. TMMOB tüm bunları ve Referandum sandığında önümüze getirilecek olan Anayasa değişikliğine Hayır diyecektir.
Sofradaki yemekten yaşattığımız konutlara, bindiğimiz otomobilden kullandığımız iş makinalarına kadar yaşamın her alanında izi olan biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının, özlemini duyduğumuz aydınlık günlerin gelişinde de izi ve katkısı olacaktır.”






 
Editör: TE Bilişim