GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Kırım’da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. 
Rusya’nın Kırım’ı tekrar kendi içinde dahil etmeye çalıştığını belirten Nedim Ünal, Rus ordusunun Kırım’ı abluka altına aldığını ifade etti. Ünal, ‘‘Sovyetlerin dağılmasından sonra Kırım’a dönmeye çalışan Türkler, bugün Kırım’ın yüzde 15’ini, Ukraynalılar yüzde 25’ini, Ruslar ise yüzde 60’ı oluşturuyorlar. Ukrayna’nın Rusya tarafından iktidarsızlaştırılması ve Avrupa’nın verdiği sözleri tutmaması sonucu ortaya çıkan kargaşada, Rusya Kırım’ı tekrar kendi içine dahil etmeye çalışıyor. Rus milletvekilleri dün gece parlamentoyu işgal etti. Rus bayrağı astı ve Rusya’ya bağlanmak istediklerini ilan ettiler. Rus ordusu şu anda Kırım’ı abluka altına almış vaziyette’’ dedi.
Kırım’da kaos olduğunu dile getiren Başkan Ünal, “Kırım Türkleri, sokak ve meydanları efsane liderleri ile doldurmuş, Kırım özerk yapısının devamı ve Ukrayna’ya bağlı kalmasını istiyorlar. Şu anda Kırım’da kaos var. Kırım Türk’ünün, Türk dünyasından ve Türkiye’den başka sahibi yok. 'Ben Türk'üm' diyenin yüreği, bugün Kırım Türkleriyle beraber atmalı” diye konuştu.
Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal ayrıca, Kırım Tatar Milli Meclisi ile tam bir dayanışma için her türlü gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.
(GÖ-ÖZ-Y)
Editör: TE Bilişim