Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Öğrenciler, okul ve iş hayatında başarılı olan Okul Mezunları ile buluştular.
Kariyer günü ile ilgili olarak Okul Müdürü Dr. S.Sırrı Kabadayı” Okulumuzu başarıyla bitirdikten sonra yüksek öğrenim ve iş hayatında başarılı olmuş ve örnek çalışmalar ortaya koymuş mezunlarımızı öğrencilerimizle buluşturarak onların birikim ve deneyimlerinden öğrencilerimizin yararlanmasını sağlıyoruz.Her ay bu etkinliği düzenleyeceğiz” dedi.
 Okulda  yapılan  ilk kariyer gününe Okul mezunları  Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Biİlimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Makine Mühendisi Dr. Ebru Bal, Amerikan Apple Şirketi Yöneticisi Elektrik Elektronik Mühendisi Dr.Murat Tepegöz ve Bilgisayar Bakım ve Satış Şirketi Sahibi İsmail Demirkapı katıldı.
Dr.Ebru Bal, meslek lisesi mezunu  olarak üniversiteyi kazandıktan sonra bir çok meslek dersini çok kolay başardıklarını, iş hayatında teknisyen mühendis olarak diğer mühendislere göre daha başarılıı, başarmak için hedef, hırs ve heves olması gerektiğini  söyledi.
Okulda görmedikleri bazı derslere de çalışarak üniversiteye girmek için çok daha fazla çalışmak zorunda kaldığını  belirten Dr. Murat Tepegöz, “Ancak Üniversite giriş sınavında Türkiye’de ilk 200’e girdim. Çalıştıktan sonra insanın başaramayacağı hiç bir şey yoktur.   Meslek lisesi mezunu olarak kazandığımız  pratiği mühendislik eğitiminde çok yararını gördük. Meslek eğitimi veren ve hedef gösterip o hedefe ulaşmalarına katkı sağlayan öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.
İsmail Demirkapı  ise Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çok iyi bir  mesleki eğitim aldıklarını ,  öğretmenleri sayesinde kazandıkları temel bilgi ve becerilerle iş hayatında çok başarılı olduklarını  ifade etti.  Öğrenciler, kariyer gününe katılan Mezunlara sordukları sorularla okulda ve iş hayatında başarılı olmanın yollarını öğrenme şansı buldular ve merak ettikleri birçok konuda bilgi edindiler.
 
Editör: TE Bilişim