SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, devlet kurumlarının açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırının ortada olduğunu vurgulayarak “Yıllık enflasyon yüzde 10’u bulmuştur. Direkt cebimize yansıyan Pazar ve market fiyatları uçmuştur. İktidarın devlet memurları, asgari ücretli ve emeklileri yaptığı zam ortadadır” dedi. Başbakan’ın tasarruf genelgesi ile plaket verilmesinin yasaklandığını hatırlatan Mutlu, ekonomiyi verilmeyen plaketler mi kurtaracak diye sordu?

Başbakan’ın kalkınma programını öve öve açıkladığını belirten SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “Bu programda işçi ve emekçi yoktur. Türkiye gelir adaletsizliği açısından en kötü durumda dünyadaki ikinci ülkedir. İş cinayetleri, işsizlik, kadın cinayetleri, fuhuş, uyuşturucu kulamla gibi konularda ilk onun içindedir. On iki yıllık bilanço işte budur. Kasa boş diyenler, kasaları dolduruyor” dedi.

BAŞBAKANA GÖNDERDİLER

 

SES Şube Başkanı Mutlu taleplerini şöyle açıkladı: “2014 yılı enflasyon farkı olarak en az yüzde 5 zammın hemen maaşlarımıza yansıtılmasını, tüm ek ödemelerin, maaşımıza ve emekliliğimize yansıyacak şekilde, bordrolarımıza ilave edilmesini, vergi oranlarının Evli ve iki çocuklu bir devlet memurunun maaşı nispetinde kesinti yapılmayacak şekilde belirlenmesini acilen talep ediyoruz. Kurumlarımızda çalışan taşeronlar kadroya alınsın. Ücretleri bizler ile eşitlensin. Bu taleplerle topladığımız imzaları Başbakana gönderdik. Meclis önünde açıklamalarda bulunduk. On binlerin katıldığı miting yaptık. Durmayacağız. Mücadeleye devam ediyoruz. Susmak onaylamaktır.”

Editör: TE Bilişim