Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza Öztekin dün İstanbul Adliyesi’ndeki makamında teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan Av. Öztekin, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şahsına yargıya yapılan saldırıyı kınadıklarını söyleyerek, “İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz dün İstanbul Adliyesi’nde teröristlerce önce rehin alınmış, saatlerce süren ikna çabaları sonuç vermemiş ve Berkin Elvan soruşturması gerekçe gösterilerek savcımız maalesef katledilmiştir” şeklinde konuştu.

“SAVCININ REHİN ALINMASI, TERÖR EYLEMİDİR”

Savcının rehin alınmasını ve sonrasında katledilmesinin bir terör eylemi olduğunu dile getiren Av. Öztekin, hiçbir gerekçe teröristlerin bu insanlık dışı eylemini masum ve haklı gösteremez. Berkin soruşturması kullanılarak, yapılan bu eylemin iktidar tarafından iç güvenlik paketi gibi baskı yasalarının çok sert uygulanmasına dayanak olacağına dair kamuoyunda güçlü bir algı da vardır” dedi.

Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, son olarak, bu olay gerekçe gösterilerek avukatların, yurttaş adına yürüttükleri hak arama ve savunma görevini ifa ettikleri adliyelere girişlerinin herhangi bir şekilde kısıtlanmasının da kabul edilemeyeceğini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim