Odunpazarı Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli olarak anlatılması için düzenlediği mahalle toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor.

 Emek, 71 Evler ve Vadişehir Mahalleleri’nde gerçekleştirilen toplantıların ardından son olarak Gökmeydan Mahallesi’nde toplantı gerçekleştirildi. Gökmeydan Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri Sedat Ayhaner ve Dilaver Atay, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları Necati Sarıca ve Olcay Öz Çokar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Arif Anbar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş, Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Büdüş, Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen, İmar Müdürü Uğur Haluk Durdağ, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Metin Göksel, Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Bör, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ve Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizamettin Ertaş katıldı.

 Başkan Kurt Gökmeydan Mahallesi’nde gerçekleşen toplantıda,“Odunpazarı Belediyesi olarak halkımızla buluşmaya devam ediyoruz. Sizler derdinizi anlatın biz dinleyelim, bizler derdimizi anlatalım siz dinleyin böylece birlikte bazı şeylerin olabileceğini gösterelim”dedi.

 Başkan Kurt, Gökmeydan Mahallesi’nde 2014 yılından beri ne yapıldı ve ileriki yıllarda neler yapılacağı ile ilgili yaptığı konuşmasında, “Gökmeydan Mahallesi’ni merkez mahallelerden biri olarak görmek istiyoruz. Belediye binasına yakın bir mahallede sıkıntılı bir durum olmasını istemeyiz” ifadeleri kullandı.

 SANAYİNİN KALKMASI MAHALLEYİ ETKİLEYECEK

 Genel anlamıyla Gökmeydan Mahallesi’ni etkileyecek Küçük Sanayi Çarşısıyla ilgili de konuşan Başkan Kurt, “Sanayi Çarşısının dönüşümü ve o bölgenin yerinden kalkıp farklı bir alan olması Gökmeydan Mahallesi’ni doğrudan etkileyecek. Beklediğimiz gibi gittiği takdirde bu sene Sanayi Çarşısını dönüştürmeye başlayacağız. Fakat bazı politik çekişmelere kurban gitmezse. Bu bölge Eskişehir’in özellikle Odunpazarı’nın gelişimine bir engel. Yıllardan beri kalkacak tartışmaları içerisinde iyileşme yapılamadı, yeni yatırımlar yapılamadı ve şu anda şehrin ortasında korkunç bir biçimde duruyor.  Sanayi Çarşısı farklı bir işleve kavuşturulursa, burası Eskişehir’in gerçekten farklı bir merkezi olabilir. Burada yapacağımız yatırımlar ve çalışmalarla Eskişehir’i biraz daha hareketlendirebiliriz ve merkezi rahatlatırız” diye konuştu.        

 Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan eski Lunaparkın olduğu yer ile ilgilide konuşan Başkan Kurt, “Bu bölge ile ilgili çalışmalarımız var. Bu alan ile ilgili sıkıntıyı çözdüğümüz takdirde Gökmeydan Mahallesi daha farklı bir konuma sahip olacak” dedi.

 677 TON ASFALT

 Gökmeydan Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, 18 sokakta 37 bin 257m2 yol kaplaması yapıldığını ifade etti. Tamir ve bakım çalışmaları kapsamında 677 ton asfalt kullanıldığını ifade eden Kurtbek, 2 bin 800m2 asfalt yama çalışması yapıldığını belirtti.

 ISLAH ÇALIŞMALARI

 Park ve Bahçeler Müdürü yetkilileri ise, Gökmeydan Mahallesi’nde 23 bin m2 yeşil alan bulunduğunu belirterek,  2 parkta ıslah çalışması yapıldığını söyledi.

 ÇÖP SAATLERİNE DİKKAT

 Toplantıda konuşan Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel, çöp çıkarma saatleri konusunda vatandaşın duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Göksel, sabah 07.00 - 09.00, akşam 19.00 – 21.00 olarak belirlenen saatlerde çıkarılan çöplerin, ekipler tarafından toplandığı takdirde çevrede oluşan kötü görüntünün de ortadan kalkacağına dikkat çekti. Göksel ayrıca, Geri Dönüşüm konusunda vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiğini ifade ederek, toplanan geri dönüşüm malzemelerinin ham madde olarak kullanıldığını belirtti.

 SOSYAL YATIRIMLAR

 Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş ise, vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Halk Merkezi yaptıklarını belirtti. Halk Merkezlerinin sayısının çoğalacağını ifade eden Şavlukbaş, Odunpazarı Belediyesi’nin insana yakışır bir yardım modeli olan Halk Market projesi hakkında vatandaşı bilgilendirdi. Odunpazarı Belediyesi’nin 15 bin kapasiteli modern Aşevi ile ilgili detayları anlatan Şavlukbaş ayrıca, Odunpazarı Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP) hakkında da bilgi verdi.

 İLAÇLAMA ANLATILDI

 Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen ise, sokak hayvanları ile ilgili istek ve şikâyetleri dinledi. İlaçlama çalışmalarında sistemli bir yol izlediklerini ifade eden Özen, vatandaşların sağlığının en ön planda olduğunu söyledi.

 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

 Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa yaptığı konuşmada, Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karamaşa, Odunpazarı sınırları içerisinde bulunan kadınlara kadın sağlığı eğitimlerinin verildiğini belitti. Müdürlük bünyesinde bulunan engelli biriminin çalışmalarından bahseden Karamaşa, Odunpazarı Belediyesi olarak Uzman psikolog ile birlikte “Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti” verildiğini belirtti. SOBE birimi ile ilgili de bilgi veren Karamaşa 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ettiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim