DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Tabip Odası, Adalar’da yaptıkları basın açıklaması ile Özgür Gündem Gazetesi’yle bir günlük yayın yönetmenliği dayanışmasına katılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun ‘terör örgütü’ propagandası yapma gerekçesiyle tutuklanmalarına tepki gösterildi.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Bülent Nazım Yılmaz yaptığı konuşmada, bu insanların ‘terör örgütü propagandası yaptıkları için tutaklandılar’ söylemlerini “toplumla alay etmek, bizleri aptal yerine koymak” değil midir diye sordu?
Yandaş medyanın tüm özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenleri düşman gösterdiğini vurgulayan TTB Merkez Konseyi üyesi  Dr. Yılmaz, “Bu üç isim kendi alanlarında gösterdikleri faaliyetin dışında, basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda gerçekleri öğrenmenin mümkün olmadığını çok iyi bildikleri için Özgür Gündem’in temsili yayın yönetmenliğini yapmışlardır. Yaptıkları toplumdan gerçekleri gizlemeye çalışan, yalan haberlerle toplulmu kandıran yaygın yandaş meyda patronlarına karşı bir başkaldırıdır. Yaptıkları halkın yalansız haber alma hakkına sahip çıkmaktadır” dedi.
Yapılanların suç oladığı, bilim insanlarının, gazetecilerin, aydınların halklarına karşı sorumluluklarıdır diyen Yılmaz, “Şebnem, Ahmet, Erol demokrasi ve özgürlükler adına gerekli olanı yapmışlardır ve bir an önce serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim