Şeker İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder, Türk Şeker Genel Müdürlüğü’nün fabrikalara açıktan İş Kur aracılığıyla KPSS puan sıralamasına göre eleman alınması talimatının fabrikada adeta şok etkisi yaptığını dile getirdi.

 Ünder öncelikle yılladır kadro bekleyen işçilere kadro verilmesini istedi. Türk İş İl Temsilcisi Necat Kılıç ve Türk İş’e bağlı sendika başkanlarının da katıldığı basın toplantısında konuşan Şeker İş Şube Başkanı Cengiz Ünder, “169 günden fazla çalışamayan, zorlu şartlarda fabrikanın yükünü sırtlayan ve artık işlerinde usta olan ve bu şekilde 25-30 senedir çalışan 137 geçici arkadaş varken açıktan kadrolu eleman alınması fabrikanın dibine dinamit koymak anlamına gelmektedir” dedi.

Fabrikanın özelleştirme kapsamında olduğu gerekçesiyle 1998 yılından beri eleman alımı yapılamadığını dile getiren sendika başkanı Ünder şunları söyledi:

“Biz istihdama karşı değiliz tabi ki fabrikamıza elaman alınsın, ancak yıllarını bu işyerine vermiş istikballerini buraya bağlamış düzenini buna göre kurmuş geçici arkadaşlar varken yeni daimi işçi alımı çok büyük haksızlıktır. Kaldı ki fabrikamızın yapısı gereği yeni işe başlayan bir kişinin usta seviyesine yetişmesi en az 5 yıl demektir. Hazır elimizde usta seviyesinde çalışan varken onların kadroya aktarılması, daha sonra da dışarıdan elaman temin edilmesi biz çalışanların ve sendikamızın talebidir. Bu haksız uygulamanın bir an önce durdurularak yeni bir yol izlenmesi, iş barışı ve huzurun sağlanması açısından çok önemlidir.”

 

Editör: TE Bilişim