Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım Sen) Eskişehir Şubesi Sendikal faaliyetlerin anlatıldığı bir panel düzenledi.

 Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz’in konuşmacı  olduğu panele Genel Başkan Teşkilatlandırma Sekreteri Yaşar Yazıcı, Genel Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Sekreteri Vahit Cevizci, Eskişehir Kamu Sen İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Gürol Yer,Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Türk Haber Sen Temsilcisi Ramazan Yerlikaya, Raylı Sistemler Teknolojisi Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Veli Demir ve birçok misafir katıldı.

 

Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, Türkiye’de Kamu Sendikacılığı’nın geçmişi, bu geçmişte Türkiye Kamu Sen’in konumunu ve gelecekle ilgili neler düşünüldüğünü anlattı.

 

ÇALIŞANLAR SOSYO-EKONOMİK HAKLARI İÇİN SENDİKA KURARLAR

 

Başlangıçta Sendika kavramına değinen Deniz, “Dünyanın her yerinde çalışanlar kendi sosya ekonomik haklarını geliştirmek, iyileştirmek adına bir araya gelip örgütler kurarlar. Kurmuş olduğu bu örgütler iradelerini birlikte gerçekleştirdikleri yerin adına sendika denir” ifadelerini kullandı.

1992 yılından itibaren memurların kendi sosyal ekonomik haklarını iyileştirmek adına sendikal örgütlenmeler gerçekleştirdiğini belirten Genel Başkan Şerafettin Deniz, sendikal mücadelenin bir hak arama mücadelesi olarak ifade edildiğini söyledi. Deniz, “Hak arama mücadelesi tek başına yeterli değil aslında. Bir hakkı aramak, o hakkı elde etmek sonrasında o hakkı nasıl, ne şekilde kime vermek meselesi de en az hak aramak kadar önemli bir şeydir” dedi.

 

Sendikal mücadelelerin iki temel değer üzerinde geliştirilen bir hareket olduğunu dile getiren Şerafettin Deniz, “Sendikal mücadelenin bir ayağını hak, öbür ayağını da adalet oluşturuyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim