Seyitgazililer Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'dan Seyyid Battal Gazi Külliyesi için destek bekliyor. 
Seyyid Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. S.Sırrı Kabadayı projenin BEBKA'nın 2014 yılı kırsalda ekoomik gelişim mali destek programı kapsamında desteklenecek proje olarak seçildiğini belirterek "Seyyid Battal Gazi Külliyesi’ne  ve Seyitgazililere çok önemli faydalar sağlayacağını belirtti. 535 bin TL’lik projenin yüzde 75’inin BEBKA, yüzde 25’lik eş finansmanının ise Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından karşılanacağını bildirdi ve proje kapsamında yapılacak 4 ana çalışmayı açıkladı" dedi. 
Kabayadı 4 ana çalışmayı şöyle anlattı: 
"1.TANITIM ÇALIŞMALARI: Seyyid Battal Gazi ve Külliyesi’ni tanıtan film hazırlanacak. Külliye’de oluşturulacak “Tanıtım Salonu”nda her ziyaretçi genel ve özel olarak “Bilgilendirme Ekranları” aracılığıyla bilgilendirilecek. Proje kapsamında “Seyyid Battal Gazi ve Külliyesi” kitabı ve broşürleri basılacak ve web sayfası oluşturulacaktır.
2.KÜLLİYE’DE FONKSİYONEL BİRİMLERİN OLUŞTURULMASI: Külliye’den etkin bir şekilde yararlanılması,kültür ve sanat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, ziyaretçilerin her türlü ihtiyacının karşılanması amacıyla Külliye’de kütüphane,sergi salonları,seminer salonu,restoran,idare ve güvenlik birimleri oluşturulacak ve donatılacaktır.
3.YENİ AŞEVİ VE YEMEK SALONU YAPILMASI: Ziyaretçilerin Külliye’de yemeklerini hazırlayabilecekleri ve yiyebilecekleri yeni aşevi ve yemek salonu yapılacaktır.
4.ÇEVRE DÜZENLEMESİ: Külliye’nin doğal ve tarihi görünümünün iyileştirilmesi amacıyla çevre düzenlemesi yapılacaktır."
Editör: TE Bilişim