Barış için Kadın Girişimi ve Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri,  Adalar’da basın açıklaması yaparak sesleri duyulana kadar dayanışma içinde, yan yana barış için ısrar edeceklerini dile getirdi.

Düdüklü, ıslıkla, alkışlarla ve tef çalarak seslerini yükselten platform üyeleri adına konuşan Nalan Kurunç,  halkları birbirine düşürmeye yönelik pervasız açıklamalar, yaşamı, doğayı, canlı ne varsa hiçe sayıp ölümden, yok etmekten yana savaş çığırtanlığı yapanlara, barışın sesini yükseltmek, silahların susması ve barış için bir kez daha haykırmak için alanlarda olduğunu söyledi.

Fabrikalarda, sokaklarda, yollarda basit önlemler alınmadığı için canından olan ‘artık yeter’ diyen kadınlar olduklarını vurgulayan Nalan Kurunç, “Bizler, erkek tarafından susturulmaya, yok sayılmaya çalışılan ama asla susmayacak olan, geceleri de sokakları da sesimizin kısılmaya çalışıldığı hiç mekanı bırakmamak için direnen kadınlarız” dedi.

“IŞID’a karşı neden söz söylemiyorsunuz’ diye soran bir kadını sırf kadın olduğu için, sırf barış dediği için susturmaya çalışan Bülent Arınç’a ve erkek egemenliğine itaat etmeyeceğiz diyen Nalan Kurunç, “Biz kadınların barışa ihtiyacımız var, çünkü bugün evlerde işlerde. Sokakta maruz kaldığımız erkek şiddeti savaş ikliminde kat be kat artacak. Biz kadınlar barışta ısrar ediyoruz çünkü savaşın getireceği işsizlikle, yoksullukla, yoksunluk ve belirsizlikle en başta yüz yüze gelmek zorunda olanlarız. Biz kadınlar barış dili egemen olsun diyoruz. Bir kadın olarak, pek çok kadınlar olarak susmuyoruz, susmayacağız, bu topraklarda adil, eşit ve hakiki bir barış kurulan; sözümüz, sesimiz duyulana kadar dayanışma içinde, yan yana barış için ısrar edeceğiz. Hemen şimdi; silahlar sussun, barış konuşsun” diye konuştu.

Eylem sonrası kadınlar oturma eylemi yaparak barış isteklerini ve savaşa karşı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

 

Editör: TE Bilişim