Büyük Birlik Partisi İl Sekreteri Osman Yılmaz, belediyeler tarafından verilen iftarların gösteriş ve reklam amacı olarak kullanıldığını belirterek, belediyelerin bu iftarlar için ne kadar harcama yaptığını sordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, “Bazı belediyelerin yardımlaşma ve ibadet ayı olan bu mübarek ramazanı israf, şatafat ve eğlenceye çevirdiklerini, iftar yemeklerinden sonra konserler vererek yüksek meblağların halka hizmet için harcanması gerekirken sanatçılara ve protokol yemeklerine harcandığını gördük. Hele hele bazı belediyelerin kendi bölgesi dışına çıkarak o bölgeye hizmet için gönderilen bütçeyi tamamen gösteriş ve reklam için Eskişehir statlarında binlerce kişiyi ağırlamak için harcanması dikkatimizi çekti. Belediyeler soruyoruz. Bu sene iftar yemeği adı altında belediye bütçelerinden kaç para harcanmıştır? Bu paraların ne kadarı sanatçılara ödenmiştir” diye sordu.

“NASREDDİN HOCA’YI BÖYLE Mİ ANIYORSUNUZ”

Sivrihisar’da gerçekleşecek olan Nasreddin Hoca’yı anma etkinliğini de eleştiren Yılmaz, şunları söyledi: “Sivrihisar’ımızda yetişen, yaşadığı dönemin Türk İslam düşünürü olarak dünyanın tanıdığı alim, ulema kişiliğe sahip Nasreddin Hoca’yı anma şenlikleri bu şenliklerdeki program da dikkatimizi çekti. Eğer bir program yapılıyorsa özüne, anlamına ve değerine uygun yapılmalı. Fakat hazırlanan bu programda bu şahsın temsil ettiği ruha uygun olmayan yüksek bütçelerle hazırlanmış sanatçıların katılacağı konser programı olduğunu halkımızdan gelen tepkilerle ve üzüntüyle öğrendik. Bu organizasyonu düzenleyen belediye başkanına soruyorum. Bu muhterem zatı anma programı bu şekilde mi olmalıdır? Bu programa katılacak sanatçılar tarafınızdan mı seçilmiştir. Bu sanatçılar için ayırdığınız bütçe bize intikal ettiği gibi midir? Değilse ne kadardır?”

Editör: TE Bilişim