Geride sadece yarım bir yüzyılı değil, verdiği burslarla bin 274 kişinin okuyarak geleceğe güvenle kucak açmasında büyük bir rol oynayan ve bugün Eskişehir’in en saygın kurumları arasında yerini alan Sivrihisar Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı, yeni dönem burs başvurularını almaya başladı.
Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Naci Şakar, ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine verilen burs yardımında (2016-2017) döneminde 17. senelerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Örnek nitelikte hazırlanan burs yönetmeliğine göre, bursa başvurusunda bulunan öğrencilerin durumlarının burs değerlendirme komisyonunda incelendiğini dile getiren Şakar, “Şartlar uygun ise kendisi adına çıkarılan ATM kartı ile her ayın 15’inde ödemeyi alabilirler. Yıl sonunda ve süresi içerisinde transkript getiren ve başarılı olduğunu belgeleyen öğrencilerimizin bursu yeni yılda da devam eder. Bu işlemle öğrenci eğitim hayatınca burstan yararlanmış olur” dedi.
Burs kaynaklarının tamamının hayır sahibi hemşehri ve dostlarının olduğunu ifade eden Şakar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“2000 yılından bu yana başarılı bin 274 üniversite öğrencisine verdiğimiz burslarımız bir dönemlik değil, öğrencimizin eğitimin başlamasıyla başlıyor mezun olana kadar sürüyor. Gurur duyduğumuz bir husus da burs verdiğimiz gençlerin birçoğu iş hayatına atıldıktan sonra bizlere bağış yaparak başka öğrencilerin de burs almasını sağlıyor.”
Editör: TE Bilişim