Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şakar, Sivrihisarlı Şeyh Seyyit Osman Afif Sivrihisar’ın kabrinin bulunduğu yol üzerinde yaptığı asfalt çalışması nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür açıklaması yaptı.

Sivrihisarlı Şeyh Seyyit Osman Afif Sivrihisar’ın dönemin aranan filozoflarından müderris ve son dönemin en usta hattatlarından olduğunu anlatan Şakar, konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Tarih ve Kültür diyarı Sivrihisar, var olan maddi değerlerinin yanında, özellikle coğrafyasında yetişen ve yaşadıkları döneme yön veren değerli, veli, ulema ve filozoflarla ne denli övünsek yeridir.
Son dönemlerde vakfımız ve diğer STK’lar yine özellikle genç kuşaklarca tanınması bakımından çoğu dünyaca bilinen ve alanlarında derya niteliği olan, Yunus Emreler, Nasreddin Hocalar, Aziz Mahmud Hüdayi, Hızır Bey Çelebi sadece bazıları çeşitli vesilelerle, anılması ve kamuoyunda tanınması bakımından gereken girişimlerde bulunmaktayız.
İşte bu büyüklerimizden biri olan, Sivrihisarlı Şeyh Seyyit Osman Afif Sivrihisar’i Hazretleri ki dönemin aranan filozoflarından müderris ve son dönemin en usta hattatlarından olup, Sivrihisar İrfaniye Medresesinin kurucusu ve günümüzde dünyanın çeşitli ülkelerinde kürsüsü olan, ulumuz, Kafkas kartalı Şeyh Samil’in yakın dostu ve manevi destekçisidir.
Hazretler 1818’de Mekke’de doğmuş 1881’de şu anda makamında bulunduğumuz Cöngel’de vefat etmiştir. Vaziyeti üzerine vefat ettiği burada toprağa verilmiştir.
Bulunduğumuz Doğanca köyü sakinleri Hazretlerinin kıymetini bilmişler, ona gereken önem ve itinayı göstermişler ve göstermeye devam ediyorlar. Türbenin bakım onarım ve özellikle temizliğine özen göstermekteler. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ederiz.
Pirimizin kabri ile ana yol bağlantısını sağlayan staplize yol, sağlıklı olmayıp ziyaretçiler açısından sıkıntılı olduğu bilinmekteydi.
Vakfımızın başvurusu üzerine, her zaman ve her konuda yardım ve ilgisini gördüğümüz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, derhal girişimde bulunmuş, şu anda asfalt kaplamasına yapılmakta olan ve örnek nitelikli yolu hayata getirmişlerdir. Emeği geçenleri kutlarım.
Tarih ve Kültür varlıklarına özel önem veren ve onların en güzel şekilde sergilenmesi konusunda gereken titizliği gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız, hocamız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e şahsım, vakfım ve türbeyi ziyaret edecek vefalı dostlarımız adına şükranlarımı sunarım.”

 
Editör: TE Bilişim