Sivrihisar Sosyal Kültür Dayanışma Derneği ve Tepebaşı Belediyesi'nin Eskişehir'de bir restaurantta ortaklaşa düzenledikleri geleneksel iftar yemeği programı yoğun ilgi gördü.

 İftar yemeğine; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sinan Özkar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Sivrihisarlılar ve davetliler katıldı.

Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan yaptığı konuşmada; '' Eskişehir'de 8. ci geleneksel iftar yemeği programını düzenledik.  Bu iftar yemeğini Eskişehir'de  geleneksel hale getirdik. Katılımın yoğun olması bizleri çok duygulandırdı. Eskişehir'de Sivrihisarlılarla birlik ve beraberlik içerisindeyiz. İftarımız; tatlı bir sohbet, muhabbet içerisinde, birlik ve beraberliğimizin tavan yaptığı bir buluşma oldu''diye ifade etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahnet Ataç'da yaptığı konuşmasında, '' Sivrihisarlıları bu iftar yemeğinde birlik ve beraberlik içerisinde görmekten mutluluklar duydum. İnşallah Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez '' şeklinde konuştu.

İftar'dan sonra, yemek duası ve tüm şehitler için hep birlikte dualar edildi. Şair Necmi Günay'da, 'Sivrihisar Koşması'nı okudu. Dernek yönetim kurulu üyesi Faruk Öz'de 'Hocam' isimli şiirini okudu. İftar Programı sonunda; Dernek Başkanı İsmail Arslan, Tepebaşı Beldiye Başkanı Ahmet Ataç'a plaket taktim etti.

Editör: TE Bilişim