Eskişehir Halkevi Şubesi yönetici ve üyeleri 1 Mayıs ile ilgili basın açıklaması yapıp, halka bildiri dağıttılar. Halkevi Başkanı Gürkan Çelik, bütün Eskişehirlileri 1 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’de Adalar Migros önünde buluşmaya çağırdı.

Ne sandıktan ne de tapelerden, AKP’nin  sokağa çıkan halktan daha fazla korktuğunu öne süren Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik, “Sokak özgürlüktür; tek tipleşmeye herkesi bir kalıba sokmaya çalışan iktidara dur demektir. Halkın kendi kaderine, kendi yaşamına sahip çıkmasının yoludur.  Yağma, katliam, hırsızlık, yolsuzluk hukuksuzluk düzenine karşı adalet talebidir sokak.  Sokak gerçek halk demokrasidir. Söz, yetki, karar hakkının meydanlarda, parklarda, forumlarda doğrudan demokrasi yöntemiyle kullanılmasıdır. Halk demokrasisi için 1 Mayıs’a” dedi.

Sokağın eşitlik, kardeşlik ve dayanışma olduğunu dile getiren Çelik, “İnsanlar arası rekabet ve düşmanlığı körükleyen kapitalizmin karşısında birliğin değerini ve gücünü gösterendir sokak. Eskişehir’de 1 Mayıs’ın en coşkulu yerlerden biri olacaktır. Ali’nin anısına sahip çıkarak, kendin tüm yasaklı meydanlarını işçiye, emekçiye açarak yürüyeceğiz 1 Mayıs Meydanı’na. Özgürlük için 1 Mayıs’a özgürlük için sokağa” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim