GÜLÇİN ÖZDEN - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Hava Kuvvetlerinin 103’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle Solo Türk ve Türk Yıldızları Akrobasi Timi Eskişehir’de nefes kesen gösteri yaptı. 
Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına bağlı 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında yapılan gösterilerde ilk olarak Ali İsmet Öztürk’ün pilotluğunu yaptığı ‘Mor Menekşe’ adlı akrobasi uçağı gösteri yaptı. Hürkuş gösterisi ile devam eden programda Solo Türk ve ardından Türk Yıldızları’nın gösterisi izleyenleri büyüledi.

İKİ SOLO TÜRK UÇAĞI İLK KEZ ESKİŞEHİR’DE GÖSTERİ YAPTI
Gösterilerde iki Solo Türk uçağı ilk kez Eskişehir semalarında havalandı. Yürekleri ağza getiren ekibin gösterisi, izleyeler tarafından uzun süre alkışlandı.
Öte yandan Hava Kuvvetleri ilk kez bu gösteriyi, Twitter üzerinden “#HVKK_Eskisehir14” hashtagiyle yaydı.
Etkinlikte ayrıca hava gösterilerinin yanı sıra bando konseri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan hava araçlarının geçişi ve paraşüt atlayışları gibi çeşitli etkinliklerin de yer aldı.
Programa Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve yaklaşık 130 bin vatandaş katıldı.
 
Editör: TE Bilişim