Memleket Sevdalıları Derneği(MSD) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şavlukbaş ve bir grup dernek üyeleri Esnaf Sarayı önünde basın açıklaması yaparak teröre karşı tepkilerini dile getirdi.

Ülkemizin yaşanan terör eylemleriyle kaos ortamına sürüklendiğini belirten  Şavlukbaş, gerici ve etnik temelli bölücü şiddet ve terör, ülkeyi korku ve savaş ortamına sürüklediğini, kan ve göz yaşı ile halkımızın hizaya sokulmaya çalışıldığını söyledi.

Emperyal gücün yerli işbirlikçilerinin yine sahnede olduğunu belirten MSD Şube Başkanı İbrahim Şavlukbaş, “Burada ilerici demokrat, aydın ve yurtseverlere çok önemli görevler düşmektedir. Halk ve muhalefetin kafası karıştırılarak, ana muhalefet istemeyen ve hesap soramayacağı bir koalisyona zorlamaktadır. Dengeleri bozulmuş bir ekonomiye rağmen, erken seçim gündeme taşınmak istenmektedir. Irak ve Suriye’nin istikrar ve toprak bütünlüğü bozulmuş, paralı askerlerden oluşturulmuş gerici örgüt, ülkemiz sınırlarını tehdit eder hale gelmiştir” dedi.

Puslu ortamlarda halkımızın esas düşmanı çok iyi bilmesi gerektiğini belirten Şavlukbaş şunları söyledi:

“Bu düşman emperyalizmdir. Ülkemiz, sömürgeci güçlerin tuzağındadır. Tam bağımsız bir ülke olmadan bu sorunlardan kurtulamayacağımız asla unutulmamalıdır. Şehitlerimiz ve öldürülen gençlerimiz bize tarifsiz acılar yaşatmaktadır. Halkımıza acıları yaşatanları lanetliyor, şehitlerimizin ve gençlerimiz ailelerine sabırlar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim