Eskişehir Çevre Derneği Ülke ve Eskişehir’deki su sorununun ele alınacağı bir ‘Su Çalıştayı’ düzenliyor

Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, canlıların dünyada yaşamını sürdürebilmesi doğal kaynaklarını kullanmak zorunda olduğunu vurgulayarak doğal ana kaynaklarının hava, su ve toprak olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun havasız bir yerde 3 dakika, susuz en fazla 3 gün ve buğdayın yetiştiği toprak olmadan en fazla 1 hafta yaşabileceğini belirten Sümer, “Su kaynakların kriteri, mesesi ve rezerv su envanteri çıkarılması gerekmektedir. Türkiye’de Meriç Havzası, Marmara Havzası, Sakarya Havzası, Kızılırmak Havzasının bölge sorunlarının masaya yatırılması ve tartışılması gerekmektedir” dedi.

Göllerin durumu, sulak alanlar, denizler, su kirliliği sorunlarının analize edilmesi, alınacak tedbirlerin tartışılmasını isteyen Çevre Derneği Başkanı Sümer, “Türkiye’deki su potansiyeli ve sorunları Eskişehir Çevre Derneği tarafından Eskişehir’de düzenlenecek bir Çalıştayda masaya yatırılacaktır. Su konusunda uzman bilim adamları durumu ortaya koyacaklar ve alınacak çözüm önerilerini sunacaklardır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim