Odunpazarı Belediyesi ve Memleket Sevdalıları Derneği tarafından hazırlanan "neden öldürüldüler?" isimli konferans gerçekleştirildi.

CHP Parti Meclis Üyesi Gazeteci Yazar Tuncay Özkan tarafından, Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilen konferansa CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Eskişehir Eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Şavlukbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Gazeteci Yazar Tuncay Özkan gerçekleştirdiği konferansta, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun, Bahriye Üçok gibi birçok faili meçhul cinayetler ile ilgili dosyalar hakkında bilgi verdi. Özkan, öldürülen aydınların en önemli ortak özelliklerinin Kemalist düşünceyi savunmaları olduğunu vurguladı.

 Cezaevi günleri sırasında yaşadığı anıları da anlatan Özkan, “Katillerle hırsızların düzenini yıkacağız! Biz kazanacağız!” dedi.

Gazeteci Yazar Tuncay Özkan konferans sonunda gerçekleştirilen imza töreninde “Ötekiler” isimli kitabını sevenlerine imzaladı.

 

Editör: TE Bilişim