ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sürücü sertifikalarının yılsonunda iptal edileceği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 
Konuyla alakalı yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda gerek yerel gerekse ulusal basında yılsonunda sürücü sertifikalarının iptal edileceği hususunda haberlerin yer alması nedeniyle Eskişehir ve ülke genelinde Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinde aşırı yoğunluk oluştuğuna dikkat çekildi.
Oluşan aşırı yoğunluğun önlenmesi, vatandaşların o yoğunluktan dolayı mağdur olmaması ve konunun açıklığa kavuşturulması açısından açıklama yapan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, “29/05/2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Yönetmeliğinin sertifikalarının sürücü belgesine dönüştürülmesi başlıklı 45. maddesi ve geçmiş dönem sertifikaların sürücü belgesine dönüştürülmesi başlıklı 45. maddesi ve geçmiş dönem sertifikaların geçerlilik süresi, başlıklı geçici 2. maddeleri gereğince 29/05/2013 tarihinden sonra düzenlenen sürücü sertifikalarının geçerlilik süresi ise 29/05/2014 tarihine kadar geçerlidir. Süresi geçmiş sertifikalar sürücü belgesine dönüştürülmeyecektir. Bu bağlamda yılsonunda sürücü sertifikalarının iptal edileceği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Editör: TE Bilişim