Bir inşaat firmasının, temel kazısı sırasında yıktığı ve çökme tehlikesi olan kaldırıma karşı yayaları sadece tabela ile uyarmaya başlaması, “ tabela ile mi koruyacaksınız” yorumuna neden oldu.

9 Şubat tarihinde “Yaya ve tramvay için bu tehlikeyi gören yok mu!” isimli haberimizde,

bir inşaat alanında yapılan temel kazısı sırasında, cadde üzerindeki kaldırım darbe alınca, vatandaşların tramvay yolunu kullanmaya başladığını,  Yayaların çoğu zaman tramvay ve kaldırım arasında sıkışması ise sık sık kaza riskini arttırdığını dile getirmiştik. Verem Savaş Derneği’nin eski binasının bulunduğu bina kısa bir süre önce yıkılmış, yerine yapılacak olan yeni bina için ise kısa süre önce temel kazısı başlamıştı. Ancak bir süre sonra yapılan temel kazısı sonrasında, inşaatın ön cephesi,  tahta ve bezlerle kapatıldı. Reşadiye Cami’sinin önünden geçen tramvay yoluna bakan söz konusu cephenin kapatılması, kaldırımı da kapatınca, vatandaşlar, tramvay yolunu yaya yolu olarak kullanmaya başladı. Halkı bu tehlikeye düşüren sebep ise, yapılan temel kazısının, kaldırıma da zarar vermesi!

UYARI TABELALARI DEVREDE

Söz konusu bu haberimizin ardından, kazıyı yapan inşaat firması, kaldırımın her iki ucuna da , “ Dikkat! Göçük riski. Karşı kaldırımı kullanınız” uyarı tabelası koydu. Tabela dışında bir önlem alınmayan alanda, her geçen gün kaldırımda oluşan göçüğün de giderek büyümesi dikkat çekerken, vatandaşların aynı yolu kullanmaya devam etmesi ise tehlikenin sürdüğünü gözler önüne serdi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim