Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, günlerdir dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramının vahşet ve bir katliama dönüştüğünü vurgulayarak “Çocuklar sahilde, kadınlar kucaklarında bebeleri, çocukları ile sığınıkta, sokakta, evde, okulda, camide vuruluyor, öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor. Hastalar, yaralılar, sakatlar ve sağlık çalışanları hastanede, ambulansa, ambulansta öldürülüyor. Savaş suçu işleniyor. Egemenler susuyor” dedi.

Küçük bedenlerin sığınaklarda delik deliş edildiğini, evler, barakalar, barınaklarla berabet umutlar ve hayallerin de yıkıldığını vurgulayan Doktor Bülent Nazım Yılmaz, ‘savaş aygıtına dönmüş’ İsrail’in , kamplarda, barakalarda, çadırlarda yaşamaya mevbur ettiği bir halka yıllardır zulüm ettiğini söyledi.

İsrail’in dünyanın gözü önünde bir halkı aşağıladığını, sürüp, süründürdüğünü, yakıp, yıktığını, tutuklayıp öldürdüğünü belirten Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, “Filistin’de her ölüle birlikte insanlık da ölüyor. İsrail, yokluklar içinde sağlık hizmeti sunmaya çalışan hastanelere ve sağlıkçılara dahi saldırmaktan kaçınmıyor. Saldırının başladığı 8 Temmuz’dan bu yana 11 sağlık merkezi saldırıların hedefi olurken, üç hastaneye ve bazı sağlık merkezlerine tekrarlayan saldırılarda bulunmuş. El-Aksa hastanesinin bombalanması sonucu 5 hasta ölürken aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının olduğu 70’den fazla insan yaralanmıştır” diye konuştu.

Yiyecek, içecek, ilaç, tıbbi malzemenin bitme noktasına geldiğini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:

“Yaralıların sığınacağı, tedavi edileceği hastane ve malzeme sıkıntısı nedeniyle Gazze yaşama şansı yok edilmek üzere olan bir şehir haline gelmiştir. Bizler bir kez daha sağlık çalışanları olarak tüm dünyaya sesleniyoruz. Filistin halkına yapılanlar suvuş suçudur, insanlık suçudur. Derhal durdurulmalıdır. Seyirci kalınmamalıdır. Bu duruma seyirce kalmak, katliama, savuşsuçuna ve insanlık suçuna ortak olmak demektir. Türkiye’nin hekimleri, hemşireleri, teknisyenleri, sağlık işçileri olarak sağlıya giden yolun barış ve demokrasiden geçtiğini biliyor, buna inanıyor ve bu nedenle bu savaşın durdurulmasına talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim