Talat Paşa Komitesi Eskişehir İl Başkanı Nedim Yurtsever, Kıbrıs ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Rum kesiminin anlaşmaya hiç niyetinin olmadığı artık tamamen ortadadır" dedi.
Kıbrıs ile ilgili görüşmelerin 48 yıldır sürdüğünü söyleyen Nedim Yurtsever, Rum kesiminin anlaşmak istemediğini savundu. Rum kesiminin asıl amacından da bahseden Başkan Yurtsever, "Ara ara kesintilere uğramasına rağmen, 1968 yılında başlayan ve 48 yıldır süren görüşmelerde hep olduğu gibi, 16 aydır sürdürülen görüşmelerde de Kıbrıs Rum Kesiminin anlaşmaya hiç niyeti olmadığı ortaya çıkmıştır. Kıbrıs Rum Kesiminin tek amacı, uluslararası kuruluşları da arkasına alıp, askerimizin bulunmadığı, bayrağımızın dalgalanmadığı, garantörlüğümüzün olmadığı, Türklerden temizlenip tamamen Rumlaştırılmış bir Kıbrıs dayatmak ve kabul ettirmektir. Diğer taraftan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görüşmelerin ve anlaşmaların içeriklerini Türk milletinden ve KKTC Türklerinden gizlemektedir. Akıncı, hiçbir bilimsel verilere dayanmayan, doğalgaz, petrol ve mülkiyet hakkı gibi konularda, Türk milletini kandırmaktan vazgeçmeli ve KKTC Türklerinin yakasından düşmelidir" dedi.
"KKTC’yi savunmamak Türkiye’i savunmamak demektir"
Kıbrıs’ı savunmamanın, Türkiye’yi savunmamakla eşdeğer olduğuna dikkat çeken Başkan Nedim Yurtsever, şu şekilde konuştu:
"Kıbrıs hakkında, Türkiye ve KKTC Türkleri, Türk Milleti olarak henüz son sözümüzü söylemedik. Uyarıyoruz, KKTC’yi savunmamak Türkiye’i savunmamak demektir. Kıbrıs’ı satmak, Türkiye’nin nefes borularını kesmek demektir. Amerika’nın ’Birleşik Kıbrıs’ planı yapaydır ve emperyalist amaçlara hizmet etmektedir. Kıbrıs’ın her iki toplumu yanında Türkiye ve Yunanistan halklarının yararına, dünya barışı için en doğru ve tek çözüm KKTC’nin Türkiye ile bütünleşmesidir. Tüm halkımızı KKTC’nin yıkılması, bayrağımızın kaldırılması, askerimizin Ada’dan çıkartılması ve Kıbrıs’ın Türklerden temizlenerek Rumlaştırılması için yürütülen gizli çalışmalara karşı uyanık ve duyarlı olmaya davet ediyoruz."
Editör: TE Bilişim