TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni anayasada laikliğin olmaması yönündeki açıklamalarını Eskişehirli sivil toplum kuruluşları Adliye önünde bir araya gelerek tepki gösterdi.Adliye önünde bir araya gelen Eğitim İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Kahraman’ı istifaya davet etti.
Burada bir basın açıklaması yapan Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, “Milli iradenin temsil edildiği en yüce makam olan TBMM’nin başkanı olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini unutarak daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla cezalandırılan AKP’nin sözcüsü gibi davranan İsmail Kahraman, laiklik ilkesine ve Cumhuriyet devrimlerine karşı açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. Kahramanı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz” dedi.
Sungar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her koşulda demokrasiye, çağdaşlığa, laik ve üniter yapıya, ulusal birlik ve beraberliğimize, Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkan Eğitim İş olarak, Cumhuriyete açık bir saldırı niteliğinde olan bu eylem karşısında tüm Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Cumhuriyetten, laiklikten, demokrasiden yana tüm demokrasi güçlerini de dinci faşizme karşı ortak mücadele etmeye davet ediyoruz.”
                                                                                                                                                    

 
Editör: TE Bilişim