Tepbaşı Belediyesi  3. birleşim 1. oturum olağan meclis toplantısı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 2015 Performans Programı oy çokluğ ile kabul edildi.  Ak Parti grubu 2015 Performans Programında kaynakların verimli kullanılamayacağını gördükleri için karşı oy kullandıklarını açıkladı.

2015 YILI BÜTÇESİ

Daha sonra Tepebaşı Belediyesi 2015 yılı Bütçesi görüşüldü. Tepebaşı Belediyesi'nin 2015 yılı bütçe tasarısının 165 milyon TL olarak belirtilen komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Ak parti adına karşı oy gerekçelerini okuyan Orhan Durmuş;"Bütçe tasarısında bazı rakamların yetersiz ve gerçekçi olmadığını gördük. Tepebaşı bölgesinde yaşayan halkın beklentisini karşılayamayacağını anladık. Bu bütçe ile yeni bağlanan mahaller ve kenar mahalller için yeni yollar açılamayacağı anlaşıldı."

KIZILİNLER VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bütçe oylamalarında söz alan AK Partili Mustafa Önder, Kentsel

dönüşümde ve Kızılinler Projesinde cazibe alanı yaratılması konusunda yetersiz kalınması yönündeki eleştirilerde bulundu. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç  eleştirilere katılmadığını kaydederek şunları söyledi; "Kızılinler bizim çalışmalarımızdan sonra bir bakanlık projesidir. Mülkiyet ve ihale konuları bakanlığa aittir. Bizim bina yapma yetkimiz yoktur. Hazırladığımız projeler bakanlığa verildi. Tahsis ihalesini yapmasını bekliyoruz. Kızılinler için hazırladığımız projeler geleceğe uygun ve güncel projelerdir.Tepebaşı Belediyesi görevini tamamladı. Bundan sonrası bakanlığa aittir. Eskişehir ve Türkiye açısından büyük bir projedir. Kentsel dönüşümde Tepebaşı için Baksan önemlidir. Hazırladığımız çalışmalar iki kez mahkemeden döndü. 25 binlik planları bekliyoruz. Bu planlardan sonra hazırlanan çalışmayı meclise sunacağız"dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim