Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi üyeleri yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayrmı ve orduda yapılan değişiklikler ile ilgili Doktorlar Caddesi’nde bir araya geldi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yönetim kurulu üyesi Furkan Kaplan, bundan 94 yıl önce Mustafa Kemal’in emperyalizmi ülkeden süpürmek için taarruz emri verdiğini belirterek, bunun 30 Ağustos’ta ordunun kesin zaferi ile sonuçlandığını dile getirdi.

30 Ağustos’un bugünlerde çok daha anlamlı olduğuna dikkat çeken Kaplan, darbe girişimi sonrası orduda yapılan değişikliklerle askeri okulların kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Kaplan, “Başarıların hepsinin altında Mustafa Kemal’in askerlerinin hayati önemde katkıları bulunmaktadır. Gerici ve bölücü teröre karşı attığımız bu adımları ancak güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olarak sürdürebiliriz. Bundan dolayı son kararnamelerle askeri okulların kapatılması ve silahlı kuvvetlerimizin emir-komuta zincirinin bozulması kesinlikle kabul edilemez. 26 Ağustosların kahramanı, 30 Ağustosların mimarı ordumuzun düzenini bozanlar büyük taarruzda olduğu gibi dağılırlar. Genelkurmay başkanının Cumhurbaşkanına, kuvvet komutanlarının Milli savunma Bakanı’na bağlanması emir-komuta birliğini ortadan kaldırır” dedi.

Ordunun 24 Ağustos’ta IŞİD ve PYD’ye karşı operasyona başlamasının ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a cevap niteliğinde oluğunu söyleyen Kaplan, Türkiye’nin istiklal ve Cumhuriyetinin müdafaa mecburiyetine düştüğünü, bu mecburiyeti zafere dönüştürmek için zafer bayramına sarıldıklarını anlattı.
Kaplan son olarak 30 Ağustos’ta saat 19.00’da Adalar Atatürk caddesi girişinde meşaleli yürüyüş yapacaklarını açıkladı.
 
 
Editör: TE Bilişim