Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile Meslek Hastalıkları ve İş Sağlığı ve Güvenliği Bilinci Oluşturmaya Yönelik Basın Çalışanı-Sendikacı eğitimi düzenliyor.
Gazeteciler arasında meslek hastalıkları ve iş sağlığı konularında farkındalık yaratmayı hedefleyen TGS, bu eğitimleri daha önce İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de düzenledi. 4. Bölge olarak seçilen Eskişehir’de Avukat Gökhan Küçük, Avukat Meliha Selvi ve TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli’nin sunumları ile 1 Ekim’de Büyük Otel’de eğitim yapacak. Eğitimde Meslek Hastalıkları, İş Sağlığı ve Güvenliği konuları dışında ‘Yeni Medya’ ve ‘Gazetecilerin hakları’ konuları da değerlendirilecek.
Eğitim öncesinde Eskişehir’e gelen TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, medya kuruluşlarını gezerek eğitime katılım konusunda çağrı yaptı.
Eğitimle gazeteciler arasında meslek hastalıkları, iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Durmuş, “Gazeteciler genellikle başkalarının sorunlarıyla yakından ilgilenirken söz konusu kendileri olunca önemsemezler. Bu eğitimlerle biz gazetecilerin kendi sorunlarının çözümü içinde çaba sarf etmelerini hedefliyoruz. Meslek hastalıklarının gazetecilerin en önemli sorunlarının başında geldiğini anlatıyoruz” dedi.
Durmuş, 1 Ekim’de Büyük Otel’de saat 10.00 ile 17.00 arasında yapılacak eğitime Eskişehir’deki tüm gazetecileri davet etti.
 
Editör: TE Bilişim