Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 No lu şube başkanı Erkut Kılıç, Türk İş’e bağlı sendika başkanları ve sendikanın işyeri temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında 2014-2016 Grup Toplu iş sözleşmelerinde MESS tarafına sunulacak olan ve ana hatlarının belirlendiği sözleşme taslağını hakkında bilgi verdi.

21-23 Temmuz 2014 tarihleri arasında toplanan Başkanlar Kurulu’nun 3 günlük süre boyunca MESS’e bağlı 160 işyerinde görev yapan 600’e yakın sendika temsilcisinin yanıtladığı anket sonuçlarının değerlendirildiğini sendikanın görüşlerini içeren sözleşme taslağının son şeklini aldığını vurgulayan Kılıç, birinci altı ay için ücretlere yüzde 14 zam, ikinci altı ayda ‘enflasyon’ oranında artış, üçüncü altı ayda enflasyon artı 2 puan artış dördüncü altı ayda ise yine enflasyon oranında artış istediklerini söyledi.

Sosyal yardımlara yüzde 20 zam ikinci yıl ise enflasyon artı 2 puan oranında artış ve çocuk parasının ise 25 lira isteneceğini vurgulayan Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Erkut Kılıç, “İşe yeni giren işçi, Türk Metal Sendikası’na üye olduğunda saat ücretlerine 1 yıl için 40 kuruş, ikinci yıl için ise 45 kuruş eklenecek. İhbar müddeti ve tazminatının mevcut sözleşmede yasal sürelerden ödenen tazminatın yerine, yasal sürelerin 2’şer hafta fazlası dikkate alınacaktır. Bireysel emeklilik uygulaması maddesi ile Türk Metal Sendikası’nın anlaşma sağladığı Bireysel Emeklilik Kuruluşuna, Bireysel Emeklilik Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde başvuruda bulunan taraf sendika üyesi işçi adına, işveren tarafından da her ay 6 saatlik brüt çıplak ücreti tutarında bireysel emeklilik primi yatırılacak” dedi.

BİR ADET TAM “ATA LİRA”

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Erkut Kılıç, Cumhuriyet Bayramı hediyesi kazasızlık ödülü gibi maddeleri bulunan tasarı ile bilgileri şöyle aktardı.

“Türkiye Cumhuriyetinin Ulusal Bayramı Olan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü, sendika üyesi işçilere Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına çıkarılan, 1 Adet  tam ‘Ata Lira’ verilir.

Toplu İş Sözleşmesinin imzasından itibaren iş kazası geçirilmeyen günlere istinaden sendika üyesi işçilere kademeli olarak; 100 gün için 100 TL net, 200 gün için 150 TL net,360 gün için 200 TL net,

Devamındaki her 100 gün için 50 TL net ilave edilecek tutarda ödeme yapılır.

Kademelerdeki süreler biriktirilerek dikkate alınır. Örneğin; kazasız geçen 100 gün için 100 TL, 200 gün için 100 + 150 = 250 TL, 360 gün  için 100+ 150+ 200 = 450 TL… Bu süreler kaza olduğu günden itibaren sıfırlanırlar…

TASLAĞIMIZLA İLGİLİ DETAYLAR..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Başkanlar Kurulumuzun  3 gün süren çalışmaları sonucunda çerçevesi belirlenen taslağımızla ilgili detayla, yetki belgelerinin tamamlanmasından sonra üyelerimizle paylaşılacaktır..”

 

Editör: TE Bilişim