TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, “Banka hesaplarınızı kontrol edin mağdur olmayın” dedi.Tüketicilerin bankalarda bulunan ve kullanmadığı hesapları mutlaka bir dilekçe ile kapatması gerektiğini kaydeden Özalp şöyle konuştu: “28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği bankaların kredi ve diğer hizmetlerinden alacakları ücretlerin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK ) tarafından belirleneceğini hüküm altına almıştır. BDDK bu bağlamda birtakım düzenlemeler yapmaya başlamış olup, bu düzenlemeler arasında işletilmeyen hesaplardan da ücret alınması konusu da bulunmaktadır. Hatta Bankalar Birliği bir açıklama yaparak ‘bankalarda işletilmeyen hesaplar kapatılmadığı takdirde hesap işletimsizlik ücreti alınmaya devam edileceğini’ belirtmiştir.”

KREDİ KARTINI 1’E İNDİRMELİ

Değerli tüketiciler, bankalar yaptıkları uygulamalarıyla bizleri mağdur etmekte ve yaptığımız her işlemden astronomik ücretler alarak kazançlarına kazanç katmaktadırlar. Bu bizden aldıkları haksız kazançları durdurabilmek için; tüketici olarak tüketimden gelen gücümüzü kullanmalı ve bankalarla mümkün olabilecek en düşük düzeyde ilişki kurmalıyız. Kredi kartlarımızı 1 taneye indirerek, şartlarımızı sonuna kadar zorlayıp kredi kullanmayarak, hesaplarımızı kapatıp bankalara uğramayarak bunu yapabiliriz.

KULLANILMAYAN HESAPLAR KAPATILMALI

Özellikle de işletmediğimiz ve kullanmadığımız ama hala açık duran tüm hesaplarımızı kapatmak üzere bankalara müracaat etmeli ve hem hesaplarımızı, hem de bu hesaplara bağlı olarak verilen banka kartı, kredili mevduat hesabı vb. tüm ürünleri de iptal etmeliyiz. Bunun için şubelerle değil bankaların Genel Müdürlükleriyle muhatap olmamız ve Genel Müdürlüklere bir dilekçe yazarak hesaplarımızın kapatılmasını istememiz yeterli olacaktır.

YILLAR SONRA İNANILMAZ BORÇ ÇIKABİLİR

Değerli tüketiciler özellikle işyerleriyle anlaşma yapan bankalar burada çalışan personel için hesaplar açmakta ve şirket banka ile anlaşmasına son verdiğinde eski banka bu hesapları kapatmamaktadır. Çalışanlar hesaplarının kapatıldığını düşündüklerinden şahsi olarak başvuruda bulunmamakta ve yıllar sonra inanılmaz borçlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Böyle bir mağduriyet yaşamamak için işyeriniz bankayı değiştirdiğinde eski bankaya mutlaka bir dilekçe göndererek ( iadeli taahhütlü gönderebilir ya da derneğimize başvurarak ihtarname keşide edebilirsiniz ) hesaplarınızın kapatılmasını istemelisiniz.”

 

Editör: TE Bilişim