Yardımcısı ve Kıbrıs Meselesi üzre Devlet Bakanı Sayın Tuğrul Türkeş'in himayesinde Türk Dünyası Dayanışma Derneği ve Kıbrıs Azerbaycan Dostluk Cemiyeti işbirliğinde "Türk Dünyası Gençlik Forumu-1" gerçekleşti.
Yavru Vatan Kıbrıs'ta gerçekleşen foruma Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Eskişehir Azerbaycanlılar Öğrenci Temsilcisi Cavid Amirov ve Türk Dünyası Öğrenci Birliği Koordinatörü Saffet Alp Yılmaz'ın yanı sıra Türk Dünyasından Eskişehir'de eğitim gören Üniversite Öğrencileri katıldılar. Kafileye ilk gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tarihi bölgeleri, Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarı ve 1974 Hava İndirme Harekatı esnasında şehit düşen askerlerin mezarlarının bulunduğu Karaoğlanoğlu Şehitliği gezdirildi. Aynı günün akşamında Azerbaycan ve Kıbrıs Parlamentosu Milletvekillerinin katılımıyla Kıbrıs Türk Gecesi yemekli program yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs Meselesi üzre Devlet Bakanı Sayın Tuğrul Türkeş, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs parlamentosu Milletvekillerinin katılımlarıyla "Türk Dünyası Gençlik Formu"nun açılış programı yapıldı. Daha sonra gerçekleşen panellerde Akademisyen ve Aydınlar tarafından Türk Dünyası Gençlerine yönelik projeler konuşuldu. Akşam Kıbrıs Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu'nun ev sahipliğinde Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlık Gününün 25.yıl kutlama programı gerçekleşti. 2 gün süren panellerde Türk Dünyası Gençlerini ilgilendiren meseleler konuşuldu ve yapılması gereken projeler konusunda hangi yönde çalışmalar yapılması gerektiği tartışıldı. 19 Ekim tarihinde Türk Dünyası Gençlik Forumu kapanışı yapıldı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim