Türk İş Eskişehir Temsilcisi Necat Kılıç, konfederasyonun bütün Türkiye sathında İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesi kararı alındığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk İş Eskişehir temsilcisi Necat Kılıç, Türk İş yönetim kurulunun 15 Temmuzda insanlık dışı saldırı ve katliamını kınadığını uluslar arası kuruluşların ve toplumun sesini yükseltmesini istediğini belirterek, Uluslar arası İşçi Sendikaları Konfederasyonu(ITUC) ve Avurpa İşçi Sendikaları Konfederasyonu(ETUC) olmak üzere küresel sendikalara gönderildiğini ve katliamın durdurulmasını çaba sarf edilmesini istediklerini söyledi.

Tüm ülkelerin ve uluslar arası örgütlerin boş laf üretmek yerine İsrail tarafından yapılan askeri operasyonların durdurulması için gerekenin derhal yapılması gereğine işaret ettiklerini belirten Kılıç, “Maalesef İsrail dünyadan gelen bütün insani tepkilere rağmen İsrail insanlık suçu işlemeye çoluk çocuk demeden katliama devam etmektedir. Bu katliama karşı çıkmak hepimizin insanlık görevidir. Konfederasyonumuz bütün Türkiye sathında İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesi kararını almıştır” dedi.

Türk İş’e bağlı sendikacılar olmak üzere tüm sendika üyesi işçilerin de bu boykotu yakından takip etmelerini ve duyarlı olmalarını isteyen Kılıç,  “Dinleri ve imanları para olduğunu bildiğimiz Siyonist İsraillere karşı bu ekonomik boykotumuza tüm Eskişehirlilerin katılımını istiyor ve bekliyoruz. İsrail Menşeli ürünler özellikle ‘729 barkod numarası’ ile başlayan ürünlerdir. Bu ürünlerin kullanılmaması yönünde duyarlı olunmasını, işçilerimizde ve halkımız da farkındalık oluşturması açısından önem arzetmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim