Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle sendika binasında açıklama yapan Eğitim İş  Eskişehir Şubesi Örgütlenme sekreteri Nilüfer  Kurumehmetoğlu,  Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefinin terk edildiğini ve Türkiye’nin bir karanlığa doğru sürüklendiğini söyledi.
Bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyetin işbaşında olduğunu vurgulayan Eğitim İş Sendikası Şube  örgütlenme sekreteri Nilüfer Kurumehmetoğlu, “Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir” dedi.
Cumhuriyet’e her koşulda  sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı Atatürk’ün cümleleri ile anımsattığını vurgulayan Kurumehmetoğlu şunları söyledi:
“Bugün, içeride ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur. Eğitim İş olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”
 

 
 
Editör: TE Bilişim