Halkevlerinin cihatçı çetelere direnen, katliamdan ve yerinden yurdundan koparılarak sığınan Türkmen, Kürt ve Ezidi’lere yönelik başlattığı kampanyayı sürdürüyor.

Eskişehir Adalar’da yeniden yardım standı açan Eskişehir Halkevi ve Gültepe Halkevi üyeleri ‘Türkmen, Kürt ve Ezidi kardeşlerimize dayanışma elimizi uzatıyoruz” dediler. Buradan bir konuşma yapan Gültepe Halkevi Şube Bakanı Gül Aldemir, “Kurtarıcı rolüne soyunan ABD emperyalizminin ve aktif taşeron AKP iktidarının desteğiyle büyüyen cihatçı çeteler, Irak’ta ve Suriye’de binlerce insanı katlediyor, milyonların hayatı tehdit altında. Cihatçılardan kaçan yüz binler ise can havliyle Türkiye’nin sınır kentlerine geliyor” dedi.

Kaçan yüz binlerin sınır boyunda bekletildiğini, geri çevrildiğini, saldırıya maruz kaldıktan sonra temel ihtiyaçları bile karşılanmadan güç bela geçiş yapabildiklerini belirten Gül Aldemir, “Ortadoğu, sahip olduğu yer altı zenginlikleri nedeniyle sömürgeci çatışmalardan yakasını kurtaramıyor. Emperyalistlerin savaş ve iç çatışmalarla petrolü ele geçirmeye dönük planları, milyonlarca insanın katledilmesine yol açarken milyonlarca insanı da yerinden ve yurdundan kopardı. Bölge etnik ve mezhepsel çatışmaların körüklenmesiyle yine kan gölüne döndürüldü” diye konuştu.

Gültepe Halkevi şube Başkanı Aldemir, halkevleri olarak savaştan ve çatışmalardan kaçıp ülkemize gelen barınma, beslenme, sağlık başta olmak üzere ciddi sıkıntılar yaşayan sığınmacılar için başlattıkları yardım kampanyasıyla halkın yardımlarını 10 Kasım 2014 tarihine kadar Halkevleri şubelerine ve stantlara ulaştırabileceklerini sözlerine ekledi.

Para yardımında bulunmak isteyen vatandaşlar açılan banka hesabına yatırabileceklerini ifadeden Aldemir,  ayni yardımlarla ilgili şunları söyledi:

“Bebek maması, kadın peti, sıvı sabun, pirinç, bulgur, kuru fasülye, tenekede sıvıyağ, ambalajlı işlenmiş et ürünleri, bebek bezi, kalıp sabun, makarna, mercimek, nohut, tenekede zeytin ve peynir gibi ayni yardımları İstiklal Mahallesi Santral Sokak İstek Apartmanda bulunan Eskişehir Halkevi Şubesi’ne ve Yıldıztepe Mahalesi Halk Caddesi 104 numarada bulunan Gültepe Halkevi’ne bırakabilirler.”

Editör: TE Bilişim