ESKİŞEHİR (İHA) -Yemeğe, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Eski Valisi Kadir Çalışıcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il ve ilçe başkanları ve yöneticileri, Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticileri, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Eskişehir’deki Ülkü Ocaklarının başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı iftarda Mehteran ekibi de marşlar çaldı. Başbuğ merhum Alparslan Türkeş’in kendi sesinden iftar duası ile oruçlar açıldı. İftarın açılması ve duaların edilmesinin ardından Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan bir konuşma yaptı. Engin Şahan, konuşmasında; ”Ne yazık ki içinde bulunduğumuz Ramazan ayının rahmet dolu iklimini buruk şekilde yaşıyoruz. Maalesef Ramazan ayında, Türk İslam coğrafyamız kan ağlıyor. Kanın ve katlin yasaklandığı bu mübarek ayda, soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin zulüm görmesi, kanının dökülmesi kanımıza dokunuyor. Türkmeneli’nden, Doğu Türkistan’a Arakan’dan Patani’ye, Mısır’dan Filistin’e, Irak’tan Suriye’ye, Güney Azerbaycan’dan, Musul’a, Kerkük’ten, Bosna’ya, kısaca, güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar kardeşlerimiz soydaşlarımız kan ağlıyor. Türk Milliyetçileri olarak bu zulme sessiz kalamayız kalmıyoruz. Türk İslam coğrafyası kan ağlarken içinde bulunduğumuz ana vatanımız Anadolu’ya sahip çıkmalıyız” dedi.

Ardından Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da bir konuşma yaptı. Olcay Kılavuz, konuşmasında, ''Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının huzur ve bereket dolu iklimin den feyizlenmek, nefsimizi hata ve günahlardan alıkoymak, vicdan muhasebesi yaparak, kendimize çeki düzen vermek için bu mübarek günler son derece anlamlıdır. Gönül ister ki, Kerkük’te, Gazze’de ,Halep’te, Kudüs’te, Doğu Türkistan’da çocuklar gülen yüzlerle iftar sofrasına otursun. Ama gelin görün ki, gerçekler tam aksi yönde hayat buluyor. Temennimiz bu kutlu günlerin sizlere, ailenize, ülkemize, milletimize ve bütün dünyaya iyilik ve güzellikler getirmesi yönündedir'' dedi.

Konuşmasında, özellikle Irak'daki Türkmenlere yapılan mezalimi anlatan, maddi ve manevi desteklerle onların yanında olduklarını belirten Kılavuz, son olarak Türkmeneli'ne karşılarına çıkarılan çeşitli baskı ve engellemelere rağmen 20 tır dolusu yiyecek giyecek ve giyim yardımı ulaştırdıklarını belirtti ve bu yardımların artarak süreceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasını tamamladıktan sonra, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz'a ''Türkmeneli Bayrağı'' hediye etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz programdan ayrıldı. Daha sonra, Kılavuz, Eskişehir Ülkü Ocakları il binasına geçerek çeşitli istişarelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim