Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan,  12 Eylül 1980'de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını anlatacak filmde anne rolünü oynayacak Hülya Avşar'a ve kullanılacak Ahmet Kaya şarkısına tepki gösterdi.

“Şehidimizin rahmetli validesini Hülya Avşar’ın canlandıracak olması, şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkılarının filmde kullanılacak olması sanatsal özgürlük çerçevesinde değerlendirilemeyecek kadar bariz bir saygısızlık ve Ülkücü Harekete karşı düzenlenmiş bir komplodur” diyen Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan şunları söyledi:

“Sanat kisvesi altında toplumun genleriyle oynamaya kalkışanlar, Türk Milletinin ve Milliyetçiliğinin tarihine gölge düşürmek çabasında olanlar akıllarını başlarına alsınlar! Ateşle oynamasınlar. Ülkücü şehitlerimizin hatırasını ve davasını yaşatmaya ant içmiş olan Ülkü Ocakları olarak bu alçakça girişimin takipçisi olacak ve hayata geçirilmemesi yönünde her türlü çabayı ve mücadeleyi ortaya koyacağız. Sanat camiası içerisinde yuvalanmış bulunan ve her fırsatta Ülkücü hareketi kirletme çabasında olan zevatın ve zihinlerindeki kirli senaryoları beyaz perdeye taşıyarak bu sanatı kirleten senaristlerin bu çabalarını boşa çıkaracağız.”

Editör: TE Bilişim