Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi’nin 2. Başkanı Cahit Taşar, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Anlaşması ile Türk ulusunun kendisine biçilmek istenen kefeni yırtarak, tam bağımsız ve onurlu bir devlet kurduğunu söyledi.

Taşar, Lozan’ı, Atatürk’ün; “Türk Milleti aleyhine 100 yıldan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığını zannedilen bir suikastın yıkılışını ifaden eden bir belgedir” diye anlattığını vurgulayan Cahit Taşar, “24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uluslararası hukukta onay gören kuruluş belgesidir. Bu nedenle Lozan'ın 91. yılını kutlamak, kutlatırken de anmak ve anlatmak her Türk yurttaşının vatani görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu olan Lozan, bugün çok ciddi tertiplerle karşı karşıyadır. Sevr ile amaçlarına ulaşamayanlar ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamaktadır” dedi.

Sömürücülerin ülkemizdeki bölücü ve gerici akımları desteklediğini ifade eden ADD Eskişehir Şube’si 2. Başkanı Cahit Taşar, “Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri ulusal bütünlüğümüzü ve üniter devlet yapımızı yok etmek istemektedirler. Bizlere düşen görev, ulusumuzla birlikte, ülkemiz üzerinde tezgahlanan tüm oyunları bozmak; Cumhuriyetimizi Atatürk çizgisinde geleceğe taşımaktır. Bu duygularla Lozan Antlaşması'nın 91. yıl dönümünü kutluyoruz. Büyük önder Atatürk ve dava arkadaşı büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü saygı ile anıyoruz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim