Geçtiğimiz haftalarda üniversitelerde yaşanan gerginlikler üzerine HDP Gençlik bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Anadolu Üniversitesi KYK Yurdu önünde bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik üyeleri sloganlarla yemekhane önüne yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan Osman Altun, “Bundan yaklaşık bir hafta önce sayıları 200’e varan satırlı, bıçaklı sopalı faşistler ellerini kollarını sallayarak önce Ege Üniversitesi’ne girmiş kendilerince gövde gösterisinde bulunmuşlardı. Üniversitede yaşanan olaylarda iki yurtsever öğrenci ağır yaralanmış, saldırı sonrası saldırganlardan Fırat Çakıroğlu ise hayatını kaybetmiştir. Bu saldırıdan birkaç gün sonra ise Marmara Üniversitesi ve DTCF’de de faşist güruhlar devrimcilere saldırmıştır. Dün ise Ege Üniversitesi’nde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere ÖGB ve polisler saldırmış, 21 öğrenci gözaltına alınmıştır” dedi.

Henüz Eskişehir’de böyle bir saldırının gerçekleşmemiş olduğunu ama bu baskılarla farklı yönlerde karşılaştıklarını belirten Altun, “Yakın zamanda üniversitemize gelen Vali Güngör Azim Tuna’nın protesto edilmesi, KYK yurdunda kalan 2 arkadaşımızın yurttan atılması ile sonuçlanmıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim