Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Kerkük'teki DEAŞ saldırısında yaşamını yitiren Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmet Necmettin Haceroğlu'nun kaybından büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.
Genel Başkan Yılmaz Karaca,  çok zor koşullarda görev yaptıklarına bizzat Kerkük'teki ziyaretlerimiz sırasında tanık oldukları Türkmen meslektaşlarına, ailesine ve Kerkük halkına başsağlığı dileğinde bulundu.  TGF Heyeti olarak, oradaki temaslarımız sırasında, tam anlamıyla bir Türkmen şehri olduğunu bizzat gördüğümüz Kerkük'e, Türkiye'den gerekli ilgi ve desteğin ne yazık ki verilemediğine şahit olduklarını belirten Karaca, “ Uzun yıllar var olma mücadelesi veren ve daha çok kendi olanaklarıyla ayakta durmaya çalışan Türkmen kardeşlerimiz, bugünlerde de her zamankinden çok daha fazla DEAŞ tehdidi altındadırlar. Türk kamuoyunun ilgisinin Musul'a yoğunlaştırıldığı bu kritik süreçte, bir Türkmen şehri olarak Kerkük'ün çok daha fazla ilgi ve desteği hak ettiği mutlaka hatırlanmalıdır" dedi.
Bilindiği gibi DEAŞ ile Irak emniyet güçleri arasındaki çatışmaları görüntülemeye çalışan Türkmeneli TV ekibi dün Kerkük'te silahlı çatışmanın ortasında kalmış, Kerkük Valiliği yakınındaki gazeteciler keskin nişancıların saldırısına uğramıştı. Saldırı sonucu Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmet Necmettin Haceroğlu hayatını kaybedip, TV Müdürü Süheyil Kasım da yaralanmıştı.
 
 
Editör: TE Bilişim