Vali Azmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Kurum ziyaretlerini sürdüren Vali Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz iklimlerinin etki alanında kalan Eskişehir’in kendine özgü bir iklime sahip olduğunu dile getiren Müdür Söğüt, ilimizde tarım ve hayvancılığa dayalı yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. İlimizle ilgili tarımsal veriler, hayvan varlığı, et ve süt üretimi verileri, İl Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetlerle ilgili açıklamalar yapan Müdür Söğüt, çevreye duyarlı doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirlikle ilgili yeni teknolojileri de çiftçilere anlattıklarını söyledi.
Üreticileri ve müteşebbisleri doğru yatırım yapmaya yönlendiriyoruz
Tarım ürünlerinin işlenip değerlendirilmesine, pazarlanmasına ve bunun için gerekli tesislerin kurdurulmasına yardımcı olacak çalışmalar yaptıklarını aktaran Müdür Söğüt, bu konuda üreticileri ve müteşebbisleri doğru yatırım yapmaya yönlendirdiklerini sözlerine ekledi. İl dahilinde çözümlenemeyen hastalık, teşhis ve tedavi problemleri ile yakından ilgilendiklerini bildiren Müdür Söğüt, araştırma ve teşhis sonuçlarına göre gerekli tedbirleri aldıklarını
Tarım teşkilatı personel ve alt yapı hizmetleriyle her zaman hazır durumda olmalı
Verdiği bilgiler için Müdür Söğüt’e teşekkür eden Vali Çelik, doğal şartlarda yapılan tarımsal faaliyetlerin önemine vurgu yaptı. Personel ve alt yapı hizmetleriyle tarım teşkilatının her zaman hazır durumda olmasına dikkat çeken Vali Çelik, sosyo-ekonomik koşullar göz önüne alındığında, tarım sektörünün ülke ekonomisine büyük katkısının bulunduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilişim