Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Şırnak’ın Cizre ilçesinde sabah saatlerinde yapılan hain terör saldırısı hakkında bir açıklama yayımladı.
Vali Çelik, açıklamasında, saldırıda 11 polisin şehit olduğunu, 78 kişinin de yaralandığını hatırlattı. Hain saldırıyı düzenleyenlerin amacının, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu aktaran Vali Çelik, “26 Ağustos 2016 tarihinde, Şırnak ili Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine teröristlerce bomba yüklü kamyonla bombalı saldırı düzenlenmiştir. Bu hain saldırı sonucunda 11 polisimizin şehit olmuş, 78 kişi de yaralanmıştır. Bu hain saldırı haince ve alçakçadır. Bu tür saldırılar, Türk milletinin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmaya yönelik yapılmaktadır. Bu hain şer güçlerine karşı milletçe birlik ve beraberliğimizi bozmadan, birbirimize karşı olan sevgimizi, saygımızı kaybetmeden, milli şuurumuzu artırarak ve provokasyonlara kapılmadan itidalli davranarak bu zor günleri atlatacağız ve bütün şer odaklarına Türk Milletini kimsenin ayıramayacağını ve devletimizi bölmeye güçlerinin asla yetmeyeceğini göstereceğiz” ifadeleri kullandı.
“Yüreği vatan sevgisiyle dolu Türk halkı, terör olaylarına misliyle cevap verecektir”
Açıklamasını devamında, Türk milletini ayırmak isteyen terör örgütlerine karşı, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini aktaran Vali Çelik, şu ifadelere yer verdi:
“Bizi ayırmak veya kaosa sürüklemek isteyen bütün terör örgütlerine karşı milletçe birlik beraberlik anlayışını ve dayanışmamızı en üst düzeyde tutmalıyız. Gücünü; yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan yüce Türk halkından alan devletimiz, bundan sonrada bu tür terör olaylarına gerekli cevabı ve karşılığı misliyle verecektir. Yapılan bu kalleş saldırıları da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum”
Editör: TE Bilişim