İlk gün Vali Tuna ve beraberindeki Türk heyeti, T.C. Almatı Başkonsolosu Suphi Atan’ı makamında ziyaret etti.  
Daha sonra Vali Tuna ve beraberindeki heyet, Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli, Vali Tuna’ya üniversite hakkında bilgi verdi. Üniversitenin dil öğretiminde Kazakistan’da önemli bir yer tuttuğunu belirten Rektör Hizmetli, heyeti üniversitesinde görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Vali Tuna’ya Kazakistan milli giysisi çapan hediye etti.
Üniversite ziyaretinin ardından Vali Tuna ve beraberindeki heyet, Almatı Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette, Almatı Valiliği, Eskişehir ile gerek kültürel ve gerekse ekonomik alanlarda işbirliği yapmak istediklerini ve bu yönde atılacak adımlarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Vali Tuna, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir ve Almatı arasında ortaokul ve lise seviyesinde karşılıklı olarak kardeş okul ilişkilerinin geliştirilmesini istedi. Bu kardeş okullardaki başarılı bir grup öğrencinin karşılıklı olarak Almatı da ve Eskişehir’de kısa dönemli öğrenci değişim programının pilot olarak uygulanabileceğini ve bu yolla iki kardeş toplumun ilişkilerinin pekişeceğini ifade eden Vali Tuna, Eskişehirli işadamlarından oluşan grupların karşılıklı olarak ziyarette bulunmaları yoluyla ortak iş alanlarının da artacağını kaydetti.
Ziyaretlerin ilk günü Türk Heyeti son olarak, Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi ile Avrasya Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti. Üniversite ziyaretinde Rektörü Mutanov Galimkair Mutanovich ve yönetim ekibince karşılanan Türk heyeti üniversite hakkında bilgi aldı. Ziyaret esnasında her iki ülke temsilcileri tarafından karşılıklı işbirliği ve iyi niyet dilekleri sunuldu. 
Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezini de ziyaret eden Vali Tuna, gerçekleştirdiği görüşmelerde üst düzey yetkilileri 13-15 Kasım 2014 tarihinde Eskişehir’de yapılacak Farabi Uluslararası Sempozyumuna davet etti.  
Editör: TE Bilişim